Audacity, EBYS, Eğitim sertifikası, pratik ipuçları derken, yapay zekadan çekiyoruz özetlerini kaynakların. Yazılan sözcükleri yinelerken, Apple Watch hatırlattı nasıl geçtiğini zamanın. Youtube videolarını indirirken, hallediyoruz pek çok işi en büyük eklentisiyle NVDA'nın.
28. Bilişim Bültenimize Ulaşmak İçin Tıklayınız
Selamlar. Bir tabir vardır ya yeni değil geri geldik diye, bizimkisi tam öyle oldu. Bilişim bülteninin 28. Sayısı epey bir geç geldi. Ama ne geldi. Aşağıda çok çeşitli konularda birbirinden bilgilendirici yazıları sizlerle buluşturuyoruz. Böyle uzun aralar vermemek dileğiyle sizi bülten yazılarımızla baş başa bırakıyoruz.
Bültenimizin ilk Yazısında yeni bir konuk yazarımıza bırakıyoruz sözü: Doğan Aydın. Doğan Audacity kullanımına ilişkin harika ve çok kapsamlı bir yazıyı toparlamış. Bu yazıyı okuduktan sonra Audacity konusunda temel her şeyi bilmiş olacaksınız desek abartılı olmaz.,
Sevgi Bulut EBYS anlatım serisine devam ediyor. Bu sefer Editör ve ekleri bölümlerini inceliyor bizler için.
İş kurumlardan başlamışken, Mert’in Öğretmenler için güzel bir ipucu var: MEBBİS üzerinden eğitim sertifikalarına erişim. Bir yere saklayın mutlaka lazım olacaktır.
Konuk yazarımız Müphem de geri dönenler arasında. Görme Engelli Öğretmenler için pratik bilgilerine devam ediyor. Bu yazısında sınav yapma sürecinden notlandırmaya, sesli kitap okuma uygulamalarından fotoğraf açıklamalarına kadar pek çok şeye değinmiş.
Konu eğitimden açılmışken Engin Yılmaz’ın yapay zeka servisleri anlatımlarından birine göz atmanın tam sırası. Pratik biçimde literatür taraması yapmak için Consensus adlı sistemi düşünmek isterseniz Engin’in yazısına bir bakın deriz.
Size müthiş bir haberimiz var. çok güncel ve kapsamlı yazılarıyla tanıdığınız Hakan Teltik de yazar kadromuza katıldı. Artık her sayıda Hakan Beyden de bir yazı okuyacaksınız. Kendisine hoş geldin diyoruz. İlk yazısında Bize basit ama çok pratik bir NVDA eklentisinden bahsediyor Hakan bey: yazılan sözcüklerin boşluk verildiğinde yeniden düzeltme yapılsa bile tamamının okunması. Yazılarında düzeltme yapmaya özen gösterenler için önemli bir ipucu.
Cevdet abi bu sayıda süper bir derlemeyle karşımızda. Apple Watch kullananlar için çok sayıda çeşitli ipucunu bir araya getirip üzerine erişilebilirlik sosunu da yedirdi ve bizlerle buluşturdu. Apple Watch kullanıcıları kaçırmasın.
Bilişim Bülteni çıkar da en üretken yazarımız Umut boş durur mu? Harika bir seriyi tamamladı ama ortaya bir şeyler koymayı sürdürüyor. Youtube üzerinden hem Bora Fırlangeç tarafından geliştirilen bir NVDA eklentisiyle, hem de Cobalt sistemiyle nasıl video indirilir Umut’un klavyesinden okuyalım. Vesile olmuşken Bora’yı da NVDA eklenti mağazasında ilk kez bir Türk geliştirici olarak bu eklentiyi yayınladığı için en içten tebrik edelim.
Bültenimizi Engin Albayrak’ın yeni başladığı serisinin ilk yazısıyla kapatıyoruz. Engin Abi çok uzun soluklu bir serinin başında: NVDA Genişletilmiş Temel Komutları Eklentisi. Öle bir eklenti ki bu, eklentilerin eklentisi demek yerinde olur. O kadar çok özelliği, seçeneği ve gelişmiş bölümü var ki, Engin abiye kolay gelsin diyebiliyoruz ancak. Sizlere de harika bir kaynak.
İşte böyle dostlar. Biraz ara verdik ama buradayız tekrar. Vuslatın keyfi, yeni yazılarda görüşecek olmanın umudu ve heyecanıyla sizi bülten yazarlarımızla baş başa bırakıyoruz.