Pratik yöntemler dolduruyor sınıfları, Word NVDA ipuçları. Bizler AKK dönüşümüne hazır mı? eklenti mağazası neyin yerini aldı? Chrome profilleri kullanışlı mı? Nedir Youtube gönderilerinin anlamı? Peki ya Musescore’a nasıl enstrüman ekleyip çıkarmalı.
Bültenimize yeni bir konuk yazarımızın tam da mevsimine uygun yazısıyla başlıyoruz. Yazarımız Kendine Müphem takma adını belirledi ve isminin açıklanmasını istemedi. Ele aldığı konu ise kör öğretmenleri ilgilendiriyor. Sınıf yönetiminde kullanılabilecek pratikler ve teknolojik yöntemleri merak ediyorsanız buyurun.
Müphem gibi Umut korkmaz da bu ay NVDA kullanıcıları için Word ipuçlarını derlemiş. NVDA Microsoft Metin Editörü eklentisinin getirdiği kısayol ve ipuçları bu yazıda bulacaksınız. Hazır yeri gelmişken Word kitabımızda artık sona geldiğimizin müjdesini de verelim buradan.
31 Temmuz 2023’te Kamuda açık kaynak kodlu yazılımların yaygınlaştırılmasına ilişkin bir genelge yayınlandığı haberini paylaşmış Olcay bizlerle. İyi de açık kaynak kodlu yazılımlar ne kadar erişilebilir? Bu konudaki bilgilendirici içeriği de Klavyesinden bizlere aktarıyor Olcay.
Açık Kaynak kod deyip NVDA’dan bahsetmemek olur mu? Umut da bunu fark edip NVDA 2023.2 ile uygulamaya dahil edilen eklenti mağazasını detaylı biçimde tanıtıyor bizlere.
Engin ise günlük Google Chrome pratiklerinden bir demet sunuyor. Chrome profillerini ve neden önemli olduğunu aktarıyor.
Barış Baki harika Youtube anlatım serisine bu ay gönderilerle devam ediyor.
Bültenimiz her zamanki gibi Umut’un Musescore 3 el kitabıyla kapanıyor. Bu sayıda enstrüman ekleme, ölçü ekleme ve silme, nota silme, başlık ekleme ve silme konularına değiniyor Umut.
Eylül ayı yeni son ve başlangıçların buluştuğu bir zamandır. Sizler için de erişilebilirlik dolu yeni başlangıçlar dileğiyle bir sonraki sayıya kadar veda ediyoruz herkese.